Bedst i test, Masker

3 bedste sovemaske silke + alternativer 2024

3 bedste sovemaske silke + alternativer 2024

Skrevet af

Det er mig, som har skrevet teksten, testet produkterne og taget/fundet billederne. Min lidenskab for søvn og velvære har ført mig dybt ind i søvnens verden. Jeg bruger hver uge mange timer på research, test og sammenligning af alt udstyr til det drømmende land. Alt sammen for at kunne præsentere dig for de mest præcise og anvendelige produkter på det danske markedet. Uanset om du er her for at lære, sammenligne produkter eller finde den optimale løsning til dine søvnbehov, håber jeg, at du finder det, du søger 

Opdateret: 8. oktober 2022
Vi har udvalgt produkter der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.
Artiklen er baseret på test og research, men indeholder sponsorerede elementer, herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.
3.7
(3)

Det er nu bevist at mennesker sover bedre, når det er helt mørkt, og det er en af de ting som den bedste sovemaske silke kan hjælpe dig med. Derfor er det også vigtigt at få købt den bedste sovemaske eller natbriller til dig.

Har du nogensinde ligget i sengen i slutningen af en lang dag, og selv om du er træt, så kan bare ikke kan falde i søvn? Vi har alle været der og årsagen til dine forsinkede søvn kan være noget så enkelt, som at der ikke er mørkt nok.

Det viser sig, at det er lige så vigtigt at skabe det mørkest mulige søvnmiljø, som det er at have  en behagelig madras, en luksus dyne eller nogle fremragende lagner. Så hvis du allerede har madras og lagner, så er sovemaske måske lige den løsning, du leder efter.

De bedste sovemasker er dem, der hjælper med at blokere lyset fuldstændigt og føles behageligt over dine øjne. 

De fleste mennesker, der har brugt en sovemaske, ved, at det kræver lidt forsøg og fejlkøb før de finder den helt rigtige.

Når du så tilgengæld har den helt rigtige, så slipper du den aldrig igen – tro mig!

I dette blogindlæg vil jeg gennemgå nogle af de bedste sovemasker i hver deres kategori, og håber du finder det brugbart og informativt nok til at komme i mål med at sove (endnu) bedre.

Disclaimer: Kærtbarn har mange navne. Sovemaske, natbriller og sovebriller er alle ord for den samme vidunderlighed du finder i denne artikel.

De bedste sovemasker

Hvad skal du overveje ved en sovemaske silke

Det er videnskabeligt bevist, at sovemasker, natbriller og sovebriller hjælper os med at få mere sund, afslappende og bedre søvn. 

Selv ved svag belysning fra gadebelysning, teknik som mobiler og computer har belysningen en negativ indvirkning på søvnkvalitet. Denne dårlige søvnkvalitet er endda blevet forbundet med depression og angst . 

Vær forberedt på at prøve et par stykker

Hvis du er helt ny i din jagt efter en bedre søvn med en sovemaske, natbriller og sovebriller, så bør du forvente at prøve et par stykker før du finder den der passer dig bedst.

Jeg var så heldig at finde min favorit sovemaske i andet forsøg, men nogle er helt oppe på 7-8 forsøg før de finder deres. Og selv om jeg har fundet den, køber og prøver jeg stadig flere – også før jeg startede denne side. 

Er selv af den klare overbevisning af, at samlet set er det en minimal pengeinvestering, når man tænker på de mange fordele du får ved forfriskende og højkvalitets søvn. 

Derfor anbefaler jeg, specielt folk der arbejder nattehold, at prøve deres bedste for at bruge sovemaske regelmæssigt, fordi de skal lukke øjnene i dagtimerne, og her er det kun meget få sovemasker der kan det (jeg har taget minimum to med i dag!)

Sovemaske silke bedømmelse

Når vi søger det bedste udvalg af sovemasker og kigger vi på kriterier:

 • Mørklægning : Hvor effektiv er masken til at opnå totalt mørke og forhindre “lyslækager”?
 • Komfort : Bliver masken siddende hele natten og er den rar at have på?
 • Materialer : Er materialet godt og behageligt at have på?
 • Justerbarhed: Hvor nem er den at tilpasse dit hoved?
 • Pris: Er prisen god i forhold til kvaliteten?

Det ligger vi sammen i en total score, som hurtigt giver dig et overblik.

1. Super Sover Silke Sovemaske

Super sover slike sovemaske
 • Vinder af “bedste sovemaske silke
 • sovemaske 100% mørklæggende
 • Rated 4,5/5 af forbruger
 • Produceret af klasse 6A mulberry silke
 • Hjælper mod rynker og akne
 • Kølende og beroligende effekt
 • Kan bruges i alle stillinger
 • Justerbar rem
 • Pris: 499 kr

Samlet bedømmelse – 46/50 

Super Sover Silke sovemaske er 100% mørklæggende og blokerer fuldstændigt for alt lys, så du rolig kan sove igennem hele natten.

Et af de vigtigste kendetegn ved denne sovemaske er, at den har en kølende og beroligende effekt, som er guldværd, hvis du har tendens til at få det varmt om natten. Silken hjælper med at regulere din ansigttemperatur og holder dit ansigt kølig.

Ikke nok med det, så absorberer silken intet af fugten fra din natcreme samtidig med at snavs, olie og sved bliver afvist af silkens overflade, så huden tilmed holdes ren.

Silke er også åndbart, så følsom hud ikke irriteres, og dens justerbare rem er nem at bruge.

Mørklægning – 10/10 

Super Sover Silke sovemaske blokerer for alt lys og er 100% mørklæggende, så du rolig kan sove igennem hele natten, eller hele dagen hvis du har haft nattevagt.

Komfort – 9/10 

Super Sover silke maskes naturlige og økologiske silke af den fineste kvalitet hjælper dig med at slappe af og få din bedste nattesøvn.

Masken kan bruges både på maven og siden også.

Det eneste minus er at masken ligger sig på dine øjne i stedet for at danne et hulrum til dem. Men måske dette slet ikke er en udfordring for dig.

Materialer – 10/10 

Produceret af 100% langfibret Mulberry silke med klasse 6A klassificering – Bedre eller mere behagelig silke sovemaske finder du ikke andre steder. Mulberry silke har sit kendtegn ved sin blød- og åndbarhed.

Sovemasken er oplagt til dem, der prioriterer kvalitetsprodukter og kun ønsker det bedste af det bedste materiale.

22-momme silke og 6A klassificering – Du får ikke bedre og mere behagelig silke sovemaske andre steder.

Justerbarhed – 8/10 

Sovemasken har en høj kvalitets elastik rem som former sig efter dit hoved.

Pris – 9/10 

Prisen er høj, men dette er også kvalitet du betaler for. Denne natbriller er kun for de som ikke ønsker at gå ned på kvalitet – overhoved.

2. Sovemaske silke fra Faktisk Praktisk

faktisk praktisk silke sovemaske grøn
 • sovemaske silke
 • Føltes blød mod din hud
 • Produceret af smaragdgrøn silke
 • Kølende og beroligende effekt
 • Kan bruges i alle stillinger
 • Elastik rem
 • Pris: 237 kr

Samlet bedømmelse – 38/50 

Sovemaske i silke fra Faktisk Praktisk kan lukke lyset helt ude om natten og den føles blød mod din hud. Samtidig så tørre denne øjenmaske ikke din hud ud og den strammer ikke på dit hoved.

Den er syet i smaragdgrøn silke og har en blød elastik rem, der også er betrukket med silke.

Ekstra: køber du denne silke sovemaske hos Faktisk Praktisk, så får du også en scrunchie hår elastik med i samme farve silke, som sovemasken. 

faktisk praktisk sovemaske silke grøn
Faktisk praktisk elastikken silke

Mørklægning – 10/10 

Øjenmasken blokerer for alt lys og er 100% mørklæggende om aften, så du rolig kan sove igennem hele natten. Dog er der ikke det ekstra lille blokade ved næsten, hvad der kan gøre at der kan komme lidt lys ind, hvis du eksempelvis skal bruge den i løbet af dagen.

Komfort – 7/10 

Sovemasker i silke er og bliver noget af det bedste komfort du får, da det ikke tørre din hud ud, og eftersigende også skulle være anti-aging. Dette er ingen undtagelse med denne sovemaske i silke fra FP.

Materialer – 7/10 

Natmasken er produceret af silke, hvad der gør den lækre at have på en mange af de sovemasker som er der ude.

Justerbarhed – 6/10 

Sovemasken sidder som den skal og passe de fleste hovedforme.

Men natbriller med elastikker er kun gode, så længe elastikken ikke bliver træt. Derfor har jeg svært ved at give sovemasker med elastisk rem mere end 6.

Pris – 8/10 

Prisen er 237 kr, hvad der er helt fair for en sovemaske silke. Det er desværre kun silken i sovemasken som gør den anderledes end mange andre. Resten af sovemasken er meget standard – hvad der slet ikke er en dårlig ting, men ikke noget som trækker ekstra op. En god sovemaske silke til pris og kvalitet.

3. Silke sovemaske fra RejseGear

rejsegear sovemaske silke
 • Lukker al unødvendig lys ude
 • Rated 4,9/5 af forbrugere
 • Luksus sovemaske i silkesatin
 • God som rejse sovemaske
 • Kølende og beroligende effekt
 • Kan bruges i alle stillinger
 • Justerbar strop
 • Pris: 139 kr

Samlet bedømmelse – 37/50 

Med en behagelig sovemaske i silke kan du let og hurtigt forbedre din søvnkvalitet. Denne justerbare silke sovemaske kan tilpasses dit hoved perfekt, så du lukker lys ude og opnår en dyb søvn hurtigere.

Her får du en smart og lækker sovemaske i silkesatin, hvor du kan ligge dig til at sove i alle stillinger uden problemer. Så er du en som sover på maven eller siden, så er denne sovemaske silke passende til dig.

Mørklægning – 7/10 

Silke sovemasken fra RejseGear dække det nødvendig lys så du kan falde i søvn hvor det skal være (læs: dækker IKKE 100%)

Komfort – 7/10 

Natbrillen er af satinsilke og blød mod huden. En god silke til den sarte hud.

Materialer – 6/10 

Produceret af satinsilke.

Justerbarhed – 8/10 

Denne øjenmaske har en elastik strop som du kan juster efter forbrug. Dette kan få elastiken til at vare længere + du kan bedre tilpasse hvordan den skal sidde på dit hoved.

rejsegear justerbar sovemaske

Pris – 9/10 

Prisen er på 139 kr. Dette er en af de billigste slike sovemasker du finder på markedet. På trods af den af billigere materialer og et standard design er den rated til 4,9/5 af de som har prøvet den. Af den årsag hænger kvaliteten og prisen rigtig godt sammen.

Alternativ 1: Tempur Sovemaske

tempur bedste sovemaske
 • Vinder af “bedste sovemaske samlet
 • Rated 4,4/5 i gennemsnit
 • 100% mørklægning
 • Trykfordelende materiale
 • Afslappende for øjnene
 • Egnet til alle sovestillinger
 • Justerbar rem
 • Kan bruges over alt (hjemmet, rejser og middagslurer osv)
 • Pris: 299 kr

Samlet bedømmelse – 47/50 

Tempur sovemaske vinder som bedste øjenmaske i vores blogindlæg – og med god grund!

Sovemasken er til den kræsne, hvor kun den bedste kvalitet er godt nok.

Den er produceret i virkelig lækkert og behageligt materiale og former sig blidt efter dit ansigt.

Den lukker bogstaveligt talt alt lys ude og øger komforten ved at tage en lur lige meget hvor og hvornår, da den kan bruges både på farten og til generel hverdagsbrug.

Tempur sovemaske er min personlige favorit og er også den jeg bruger hver eneste dag, ligegyldigt om jeg sover hjemme, ude eller rejser rundt. Den er altid med.

Læs: Tempur sovemaske anmeldelse

tempur sovemaske fly

Mørklægning – 10/10 

Med Tempur sovemaske behøver du ikke længere mørklægningsgardiner. Den lukker 100% af alt lys ude, og du finder dig selv forvirret om det er morgen eller aften – også om sommeren.

Komfort – 9/10 

En af mine største udfordringer med sovemasker er at de irritere mine øjenvipper. Specielt hvis jeg har behov for at blikke, så skal jeg have masken af og tilpasse den igen – men IKKE med Tempur sovemaske.

De har nemlig lagt et lag skum under øjnene, så dine øjenvipper ikke rammer, når du eksempelvis blinker.

Derudover, så er den også behagelig at have på når du ligger på maven eller siden.

Det eneste der trækker ned er at kanten på stroppen kan være lidt “skarp” hvis den kommer i kontant med ørene, men når først man har masken på og stroppen sidder som den skal, så er den ganske behagelig at have på.

Materialer – 9/10 

Tempur Sovemaske er lavet af trykfordelende materialer. Det gør at øjnene kan slappe af, hvilket resulterer i en bedre nats hvile.

Justerbarhed – 9/10 

Sovemasken har en velcro strop med elastik i som du kan justere bag på. Elastikken gør at du ikke behøver at ramme 100% din største, men det kan godt tage et par forsøg før den sidder der 100%.

tempur sovemaske justerbar

Pris – 10/10 

Tempur sovemaske ligger oppe i den dyre ende og koster 299 kr. Det er dog ALLE pengene værd i forhold til kvaliteten af masken, som jeg personligt gerne havde betalt mere for.

Alternativ 2: Better Sleep Comfort Plus Sovemaske

better sleep comfort plus sovemaske
 • sovemaske 100% mørklæggende
 • Produceret af Memory skum
 • Justerbar rem med velcro
 • Pris: 269 kr

Samlet bedømmelse – 45/50 

Comfort Plus sovemasken lukker alt lys ude, og har også vundet bedst i test for sin 100% mørklægning.

Memory skummet i øjenmasken gør at den tilpasser sig til alle størrelser og former af ansigt og derfor er perfekt til børn.

Øjenmasken bidrager til at opnå en bedre og dybere søvn, hvilket giver mere energi og overskud i hverdagen.

Brug den også til middagsluren, flyrejsen og meditation.

sleep better comfort plus sovemaske side

Mørklægning – 10/10 

100% mørklægning i deginet hos Comfort Plus Sovemaske der har sikret at intet lys slipper ind. Det unikke næsepude-design blokerer effektivt lys, der oftest kommer ind omkring næseområdet på andre natbriller.

Sovemasken er blød, behagelig & ekstra ventilerende og så sørger det ergonomisk design for at du kan sove uden tryk på dine øjenlåg.

Komfort – 9/10 

I disse natbriller har Sleep Better både opnået at det er mørkt, ved hjælp af de udskåret øjenkopper i Memory skummet, men også sikre, at der ikke er noget pres på øjenlågene.

Sovemasken er syet af materialer af den bedste kvalitet. Den er blød og behagelig at sove med.

Memory skummet i øjenmasken gør at den tilpasser sig til alle størrelser og former af ansigt.

sleep better comfort plus sovemaske bagfra

Materialer – 8/10 

Ydersiden af masken er et tyndt net med små huller der sikrer at masken er åndbar og ventilerende og ikke bliver for varm at have på om natten.

Indersiden af masken er lækker bomuldssatin der gør masken utrolig behagelig at have på. Fyldet i natbriller er Bambus Memory skum der former og tilpasser sig til dit ansigt og næse.

Justerbarhed – 9/10 

Sovemasken er nem at justere til forskellige hovedstørrelser og let at tage af og på med sin elastiske rem der har et stærkt velcroluk for enden.

Det eneste minus ved denne natbriller er, at det kan tage lidt tid at finde det som passer perfekt til din hovedform, men når den først er der, så er den der også.

sleep better comfort plus sovemaske justerbar

Pris – 9/10 

Til 269 kr er dette en af de bedste køb du kan foretage til prisen.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 3.7 / 5. Optælling af stemmer: 3

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Eftersom du fandt dette indlæg nyttigt...

Follow us on social media!

Vi er kede af, at dette indlæg ikke var nyttigt for dig!

Lad os forbedre dette indlæg!

Kan du fortælle os, hvordan vi kan forbedre dette indlæg?